Lienefien en de (kleine) dingen des Levens

Monday, July 03, 2006

Osfeestje!

Vanaf vandaag ben ik officieel ingelijfd om samen met 2 anderen de financiƫn te regelen van de plaatselijke turnkring en om elke maand samen met Karolien naar de vergadering van de sportraad te gaan.
Engagement tot daar aan toe, maar vrijdag is het dus al etentje van de turnkring waardoor k niet naar het os-feestje van L. kan.
Het is een (Limburgse) gewoonte om wanneer iemand 30 wordt, en nog vrijgezel is, een serieuze party te geven. Daarnaast wordt er aan zowat elk verkeerslicht een foto van het slachtoffer gehangen met 'L. is os' op. (De eerste keer dat we dat hier zagen, keken ons moeder en ik heel vreemd op en probeerden ons de chirurgische ingrepen al voor te stellen)
Een vrouw die trouwens 30 wordt en vrijgezel is, is een geit.
Hubbie was van plan om ook die richting uit te gaan. Hij zou zeker en vast nooit trouwen voor zijn 30ste. Maar hij kon mijn onmiskende kwaliteiten (hmm, hmm) niet negeren want tegen die tijd waren we al 5 jaar getrouwd en waren er een paar kleine Jamro's bijgekomen.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Da gebruik kennen wij hier inderdaad ni, maar langs den andere kant is elke reden goed om te feesten!
party-on!
PS: is nen os geen gecastreerde stier? ook ni echt lovend voor de vrijgezel in kwestie ;-)

3:26 AM  
Anonymous Anonymous said...

BTW (by the way :) ) iemand van het vrouwelijke geslacht die 30 lentes op haar naam krijgt als vrijgezel wordt een koe. Een geit noemen wij mannen, vrouwen als ze ons niet rustig naar het WK voetbal laten kijken...

memyself and zorro

12:01 PM  
Anonymous Anonymous said...

haha,
right on!

3:31 AM  
Anonymous Anonymous said...

Die os, ben ik dus :-)
Foto's te zien op de site

5:19 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home